Powered By Blogger

otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

Ilgtermiņa ieguldījums

Kucēnam ir jāieliek tādi uzvedības pamati, kas pielāgoti saimnieka dzīves ritmam, un nekādā gadījumā nevajadzētu būt otrādi, kad suns sāk mainīt un noteikt sava saimnieka paradumus. Lai arī jauna kucēna apmācība prasa laiku, pacietību un stingrību, katram saimniekam jāsaprot, ka tas ir “ilgtermiņa ieguldījums” viņa nākotnes attiecībās ar dzīvnieku.
Ja saimniekam tas ir pirmais suns vai arī nav pietiekamas prakses dzīvnieka apmācīšanā, vēlams iesaistīt instruktoru. Tomēr pirmās apmācības jomā viņu var aizstāt arī pieredzējis suņu audzētājs.
Kad suns sasniedzis pusgada vecumu un ir apgūtas pamatkomandas, var uzsākt arī nopietnāku dresūru, šoreiz gan izmantojot tikai un vienīgi profesionālu dresētāju pakalpojumus. Ja ir iespēja, jau sākot ar četru mēnešu vecumu, saimnieks var vest savu suni uz dresūras laukumu un piedalīties vispārējās paklausības apmācīšanā. Tā nav nopietna, tomēr ļoti vērtīga pieredze, jo dod sunim socializācijas iespēju. Te suns var ne tikai iemācīties saprasties ar citiem savas sugas brāļiem, bet arī vērot, kā viņi apgūst komandas, un atvieglot sev mācīšanās procesu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru